Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@14:19:50 GMT

کشاورزی که بذر کتاب در زمین روحش می‌کارد

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۸۷۴۹۲

کشاورزی که بذر کتاب در زمین روحش می‌کارد

به گزارش خبرگزاری فارس از سروستان، این روزها که دنیای دیجیتال جای همه چیز را پر کرده رسانه ها با موضوعات متنوع و چاپ روزنامه و تا حدود زیادی مجلات  و کتاب ها دستخوش تغییراتی شده‌اند ولی همچنان استفاده از کتاب ها و نشریات کاغذی در بین اهالی مطالعه جایگاه ویژه ای دارد.

 شاید یکی از دلایل کم بودن مطالعه در جامعه بی توجهی مردم به خصوص قشر نوجوان به ضرورت مطالعه و اهمیتش در زندگی باشد و یا شاید این حس که مطالعه و کتاب خواندن فقط مخصوص زمان تحصیل و گرفتن مدرک است و بعد از آن تنها به ضرورت باید به کتاب ها مراجعه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر مطالعه مثل بر طرف کردن نیازهای اولیه همچون غذاخوردن، خوابیدن و فعالیت‌های مهم دیگر قسمتی از زندگی شود و مردم متوجه می شدند که می‌توانند با مطالعه کتاب‌ها شرایط مساعد و آینده ای بهتر را برای خود رقم بزنند بی گمان یک لحظه هم دست از کتاب خواندن بر نمی داشتند.

به دلیل آشنایی چندین ساله با همسر توکلی از او خواستم که واسطه یک مصاحبه کوتاه شود چون این کشاورز کتابخوان اهل صحبت و گفتگو نیست.

کمال توکلی با نقل قولی از پدرش شروع می کند که معتقد بوده بی سوادی از کور بودن بدتر است و می گوید: من در خانواده پر جمعیتی متولد و بزرگ شدم که اوضاع مالی مساعدی نداشتیم و پدر و مادرم هر دو از کشاورزان زحمت کش بودند و برای گذران زندگی همیشه تلاش می کردند؛ سواد نداشتند اما در کنار همه دغدغه هایشان با سواد شدن فرزندان بیشترین اولویت را داشت.

وی ادامه داد: چون در روستای ما امکانات زیادی برای تحصیلات نبود بعد از اتمام چهارم دبستان، برای کمک به خانواده مشغول به کار شدم و سال ها بعد در اوایل جوانی به خاطر علاقه زیادی که داشتم دوباره به دنبال تحصیل رفتم و در کلاس های شبانه شرکت کردم و تحصیل را تا مقطع دبیرستان ادامه دادم.

توکلی در مورد شروع علاقه اش به مطالعه گفت: در کلاس های شبانه، معلمی داشتیم که برای یادگیری بهتر ما روزنامه باطله سر کلاس می آورد و هر کدام یک ستون را می خواندیم و من بعد از تمام شدن کلاس برگه های روزنامه را جمع می کردم و به خاطر علاقه ای که به مطالب آن پیدا کرده بودم ساعت ها مشغول خواندن روزنامه ها می شدم و این کار برایم مثل یک سرگرمی لذتبخش بود.

وی ادامه داد: معلم که این اشتیاقم را دید چند جلد مجله که در خانه داشت را برایم آورد و کم کم مجله ها جایشان را به کتاب رمان دادند و اوقات استراحت بعد از کار و درس، غرق در عالم رمان و تخیل می شدم.

این کشاورز علاقمند به کتاب افزود: از زمان جوانی ساعت های استراحتم همزمان با کتاب خواندن بود و تا کنون نیز تا کتاب نخوانم خستگی کار از تنم بیرون نمی رود و  اکثر اوقات کتاب به همراه دارم تا برای ساعت استراحت بین کار مطالعه کنم.

وی به کمبود منابع و دسترسی سخت به کتاب در سال های قدیم اشاره کرد و گفت: یادم می آید خیلی سال پیش حسینیه ای در سروستان بود که کتاب به امانت می داد؛ عصرها سری به آنجا می زدم بعضی وقت ها از عجله و شوق زیاد برای رسیدن به خانه و خواندن کتاب ها، در بیرون حسینیه روی پله ای می نشستم و بیشتر صفحات کتاب را می خواندم و خیلی زود آنرا تحویل می دادم و دوباره کتابی دیگر می گرفتم و روانه خانه می شدم تا اینکه همه کتاب ها را خواندم و کتابدار گفت از بس تند تند خواندی همه اش تمام شد.

توکلی با خنده بیان کرد: اوایل ازدواج همسرم از کتاب خواندن زیادم عصبانی می شد و  گاهی از صرف اینهمه وقت برای مطالعه گله و شکایت می کرد. من هم به مرور از رمان هایی که خوانده بودم تعریف کردم و گاهی به عمد داستانی را با هیجان نصفه و نیمه تعریف می کردم تا مجبور شود برای فهمیدن ادامه داستان کتاب بخواند و بالاخره او را هم مثل خودم به مطالعه معتاد و یک کتاب خوان حرفه ای شد تا آنجا که بر سر اینکه چه کسی اول کتاب نو خریداری شده را بخواند، دعوا بود.

این کشاورز  پر ذوق بیان کرد: بچه ها که بزرگ شدند این حجم از کتاب خواندن برایشان یک امر عادی بود چون از زمان کودکی با کتاب آشنا شده بودند و کتاب را جزئی از ضرورت های مهم زندگی می دانستند. البته در اوایل مادرشان کتاب داستان کودکان برایشان می خواند و بعدها که با سواد شدند خودشان کم کم شروع به خواندن کردند.

توکلی از خاطراتش گفت: در روزهایی که بر روی زمین کشاورزی کار می کردم نمی توانستم به شهر بیایم و کتاب بگیرم، خواهرم را مأمور گرفتن کتاب کرده بودم و او هم هر کتابی که می دید جدای از نام و موضوعش از کتابخانه به امانت می گرفت و برایم می آورد و من بدون هیچ حرفی همه را می خواندم.

وی ادامه داد: یادم می آید روزی با دلخوری کتاب قطوری را برایم گرفته بود وقتی کتاب را به دستم داد با ناراحتی گفت آقای کتاب دار تاکید کرده  از این به بعد به برادرت بگو خودش بیاید کتاب بگیرد این کتاب ها هیچ کدام مناسب سن شما نیست. جالب است بگویم که خواهرم کتاب کمدی الهی دانته را به سختی برایم آورده بود اگرچه که هر دوی ما این کتاب را درک نمی کردیم و واقعا مناسب سن ما نبود اما باز هم آنرا مطالعه کردم.

این کتابخوان حرفه ای توضیح داد: چند سالیست کمتر به کتاب خانه ها سر می زنم و بیشتر از نمایشگاه های کتاب خرید می کنم و به دنبال تازه های نشر هستم و بعد از خواندنشان در کتابخانه کوچک خودم آنها را دسته بندی می کنم و به دوستان و اقوام امانت می دهم.

وی افزود: بیشتر کتاب های علمی و تاریخی را خریداری می کنم چون بعضی از کتابها مرجع هستند و بارها و بارها می توان به آنها رجوع کرد و از آنها استفاده برد اما به نظرم کتاب های رمان به نسبت هزینه خرید برای هر فردی تنها یکبار قابل خواندن هستند واگر آنها را داشته باشم به کسی که می دانم دوست دارد هدیه می دهم تا او هم بخواند.

توکلی با اشاره به فواید کتاب گفت:  کتاب خواندن خیلی خوب و مفید است و دنیای جدیدی را به ما نشان می دهد اما به شرطی که هر چیزی را نخوانیم حالا که پا به سن گذاشته ام دیگر مثل قبل هر کتابی را نمی خوانم و کتاب خواندنم سمت و سویی خاص به خود گرفته و کمتر علاقه مند به مطالعه در هر حوزه ای هستم برخلاف زمان جوانی که در این مورد بی دقت بودم و  در یک دوره برخی از کتاب ها اثرات بدی بر روی روان و آرامشم گذاشته بودند و در همین مورد سعی می کنم فرزندانم را در انتخاب درست کتاب ها راهنمایی کنم.

وی به معضل کاهش میزان مطالعه جوانان و نوجوانان در این سال ها تاکید کرد و گفت: این روزها که گوشی هوشمند زیاد شده است و مخصوصا دانش آموزان و دانشجویان، آنلاین سر کلاس درس می روند تقریبا نسبت به مطالعه بی علاقه شده اند برعکس نسل های قبل که گذراندن اوقات فراغت با کتاب را به هرچیزی ترجیح می دادند. خود من تا وقتی کتاب باشد حتی تلویزیون را هم نگاه نمی کنم.

این فرد علاقمند به مطالعه بیان کرد: معمولا به کسی کتاب خاصی را پیشنهاد نمی کنم چون سلیقه ها و نگرش ها متفاوت است؛ شاید کتابی که من پیشنهاد می کنم برای آن فرد جالب نباشد و با همین یک کتاب از خواندن دلسرد شود.

وی توضیح داد: برای بچه ها کتاب درسی چندان جذابیت ندارد و چون آنها مجبور می شوند که مطالبی خشک و بی روح را بارها تکرار کنند و در اکثر اوقات حفظ کنند همین باعث می شود از خواندن حس خوبی نداشته باشند و نسبت به مطالعه بی علاقه شوند.

توکلی گفت: از اینکه نتوانستم ادامه تحصیل بدهم زیاد ناراحت نیستم چون از کار کشاورزی و دامپروری لذت می برم و همیشه سعی می کنم با خواندن مجلات جدید اطلاعاتم را در مورد کشاورزی و دامپروری بروز کنم و همین مطالب درون مجلات مرا با علوم جدید آشنا کردند و  باعث شده اند با تجربه تر عمل کرده و محصول با کیفیت تری داشته باشم.

وی همچنین افزود:  همه دوستانم می دانند که بهترین هدیه برای من کتاب است و هیچ هدیه ای نمی تواند مرا اینقدر خوشحال کند و بعضی وقت ها با همین ترفند کتاب های خودشان را به قفسه کتاب من اضافه می کنند تا جای امنی برای کتاب هایشان پیدا کرده باشند.

این دوستدار کتاب اضافه کرد: به خواندن کتاب های جامعه شناسی و روان شناسی خیلی علاقه دارم و اگر قرار به خواندن رمان باشد کتاب رمان های پلیسی و بعد تاریخی را ترجیح می دهم و همیشه توصیه می کنم  که افرادی که ظرفیت خواندن ندارند یا در شروع کار هستند کتاب های روان شناسی را نخوانند و در عوض با خواندن کتاب رمان طنز و یا داستان کوتاه شروع کنند.

انتهای پیام/ف

منبع: فارس

کلیدواژه: کتاب کشاورزی مطالعه نشست کتابخوان کتاب خواندن کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۷۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان

صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به آغاز کشت نیشکر در استان گفت: همه ساله ۲۹ هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت نیشکر می‌رود.

او با بیان اینکه شهرستان‌های صومعه سرا و لنگرود قطب تولید نیشکر در گیلان هستند، افزود: زمان کشت این محصول از نیمه اول اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و زمان برداشت آن در آذر ماه هر سال است و فرآوری تا دی ماه ادامه داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین تصریح کرد: نیشکرکاران در زمان کاشت، داشت و برداشت محصول از هیچ‌گونه سم و کودی استفاده نمی‌کنند.

به گفته محمدی، شکر سیاه تولید شده از کیفیت و بازارپسندی مناسبی برخوردار بوده و در قالب محصول سالم عرضه می‌شود.

او همچنین گفت: استان گیلان حدود ۱۸۰ بهره بردار در زمینه کشت محصول نیشکر دارد و روش پخت شکر سیاه به صورت سنتی در کارگاه‌های محلی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: سال گذشته به ازای هر هکتار ۱۴۰۰ کیلوگرم شکر خشک به ارزش اقتصادی ۹۵ میلیارد ریال تولید شد. 

محمدی تصریح کرد: شکر سیاه، دوشاب و کف شکر از جمله تولیدات نیشکرکاران با استفاده از محصول برداشت شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • صدور مجوز فنس کشی زمین های کشاورزی فیروزکوه
  • ۴۳۰۰ متر مربع از اراضی کشاورزی نیشابور آزادسازی شد
  • آغاز آبرسانی به زمین‌های کشاورزی فلارد
  • آبرسانی به ۳۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی فلارد
  • آزادسازی اراضی کشاورزی در رامسر
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • ابتذال در سینما برآیند تقاضا است/ از کیهان بچه‌ها شروع کردم
  • نسل بشر زودتر از آنچه تصور می‌شود منقرض خواهد شد!