Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، امروز آغاز رسمی سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰؛ سالی که اگرچه شاهد حضور تعدادی از دانش‌آموزان در کلاس‌های درس خواهد بود، اما همچنان بسیاری از دانش‌آموزان، حداقل یک تا دوماه دیگر شاگرد کلاس‌های مجازی شبکه‌های «شاد» و «آموزش» خواهند بود.

کدام مدارس از امروز بازگشایی می‌شود؟

طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش، از امروز دانش‌آموزان مدارس کم‌جمعیت روستایی و عشایری، دانش‌آموزان هنرستانی برای دروس مهارتی و دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی به مدرسه می‌روند و️ سایر دانش‌آموزان، فعلا آموزش را از طریق شبکه شاد و مدرسه تلویزیونی دنبال خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

️ حضور دانش‌آموز کلاس اولی در مدرسه حداقل یک‌بار در هفته آن هم در ساعات کوتاه خواهد بود.


مشروط به واکسیناسیون دانش آموزان

شاید من و شما هم جزو همان خانواده‌هایی باشیم که اصرار داریم، فرزندانمان بعد از تزریق واکسن به مدرسه بروند. این انتظار، دولت را هم مجاب کرده که سرعت تزریق واکسیناسیون دانش‌آموزان را افزایش دهد، اما مسئله مهم این است که با این اتفاق، احتمالا چندماه از سال تحصیلی جدید را هم از دست خواهیم داد و افت تحصیلی پنهان دانش‌آموزانمان عمیق‌تر خواهد شد.

فقط ۸ درصد دانش آموزان جهان تعطیل هستند

بد نیست نگاهی به گزارش اخیر یونسکو بیندازیم تا ببینیم وضعیت فعالیت مدارس در سایر کشورها، که آن‏ها نیز از نظر واکسیناسیون هنوز به ایمنی جمعی نرسیده‌اند، چگونه است:
 هم‌اکنون مدارس ۱۱۷ کشور جهان به طور کامل باز هستند و ۵۳۹ میلیون دانش‌آموز از آموزش حضوری استفاده می‌کنند. تعداد کشور‌هایی که آموزش ترکیبی حضوری و غیرحضوری را در دستور کار گذاشته‌اند هم افزایش یافته است.

 در نقطه مقابل، فقط ۱۸ کشور جهان با ۱۱۷ میلیون دانش‌آموز، که ما نیز جزو آن‌ها هستیم، با استفاده از آموزش‌های آنلاین، تلویزیونی و جزوه‌های کمک‌آموزشی، هنوز مدارس را تعطیل نگه داشته‌اند.

 طبق این گزارش از حدود ۱.۵ میلیارد دانش‌آموز جهان، فقط ۱۱۷ میلیون معادل ۷.۸ درصد کل دانش‌آموزان جهان، از آموزش حضوری محروم‌اند.
تبعات این موضوع را هم مطالعات بین‌المللی ثابت کرده است: مطالعات بین‌المللی پیزا نشان می‌دهد کشور‌هایی که تعطیلی مدارس آن‌ها در دوران کرونا زیاد بوده است، در سنجش پیشرفت مهارت‌های اساسی رتبه پایینی دارند؛ نمونه آن کاستاریکا با ۱۷۰ روز تعطیلی است و ایران نیز موقعیت مشابهی با آن را دارد. در نقطه مقابل کشور‌هایی که در این دوران تلاش کرده‌اند آموزش حضوری را به‌نحوی زنده نگه دارند، عملکرد بسیار خوبی داشته‌اند؛ نمونه آن آلمان، فنلاند و کشور‌های اسکاندیناوی است.

۵ ماه دوری از مدرسه، ۳ تا ۹ ماه افت

آموزش حضوری و بازگشایی مدارس به قدری اهمیت دارد که در بیشتر کشور‌های اروپایی و آسیای جنوب شرقی در دوران کرونا، کودکان زیر ۷ سال به مدرسه می‌رفتند و میانگین روز‌های تعطیل برای دانش‌آموزان متوسطه اول و دوم فقط ۵۰ روز بوده است. همچنین مطالعات بانک جهانی نشان می‌دهد اگر کودکان و نوجوانان برای ۵‌ماه از مدرسه دور بمانند و آموزش حضوری تعطیل باشد، بین ۳ تا ۹‌ماه افت کیفیت سال‌های تحصیلی را در آینده شاهد خواهیم بود.

جزئیات روند بازگشایی همه مدارس و تشکیل کلاس‌های حضوری

وزارت آموزش و پرورش هم که بیش از دیگر نهادها، نگران افت تحصیلی پنهان دانش‌آموزان است، از همان سال گذشته مصر به حضوری شدن کلاس‌های درس با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بود و حالا با هماهنگی ستاد ملی مقابله با کرونا، زمینه آن را فراهم کرده است.

«علیرضا کمرئی»، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در حوزه بازگشایی مدارس،  می‌گوید: «طبق الگوی طراحی شده و در صورت تداوم روند بهبود کرونا در کشور، مدارس ما در چهار مرحله بازگشایی خواهند شد؛ ابتدا از امروز سوم مهرماه مدارس روستایی و عشایری زیر ۱۵ نفر بازگشایی می‌شود و از نیمه دوم مهر نیز مدارس ۳۰ نفره این مناطق به صورت حضوری فعال خواهد شد. در ادامه از ابتدای آبان‌ماه مدارس شهری زیر ۳۰۰ نفر، میزبان دانش‌آموزان می‌شود و از نیمه دوم آبان نیز مدارس بالای ۳۰۰ دانش‌آموز به شکل حضوری دایر خواهد شد».

از کمرئی درباره احتمال حضوری‌شدن تعدادی از کلاس‌ها با توجه به واکسینه شدن دانش‌آموزان آن‌ها می‌پرسم که می‌گوید: ممکن است با توجه به تسریع واکسیناسیون، تعداد دانش‌آموزان واکسینه‌شده برخی مدارس قابل توجه باشد؛ اما با توجه به الگوی تعریف‌شده برای بازگشایی مدارس، نمی‌توانیم از معلمان انتظار داشته باشیم به طور همزمان آموزش حضوری آن‌ها و آموزش مجازی سایر دانش‌آموزان کلاس را دنبال کنند؛ بنابراین چاره‌ای جز این نیست که همه مدارس طبق همین الگو بازگشایی شوند». البته او به این نکته هم اشاره می‌کند که روند بازگشایی مدارس با واکسیناسیون عمومی کشور در ارتباط است و این‌طور نیست که آن را به میزان واکسیناسیون دانش‌آموزان منوط کنیم؛ هرچند که واکسینه شدن دانش‌آموزان، رسیدن به سطح ایمنی جمعی را تسریع خواهد کرد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش ادامه می دهد: اولویت ما در بازگشایی مدارس، ایمنی محیط کلاس‌ها و حفاظت از سلامت دانش‌آموزان است، به همین دلیل همه مدارس قبل از بازگشایی، ارزیابی می‌شوند و پس از دریافت مجوز، اجازه پذیرش دانش‌آموزان را خواهند داشت.

منبع: خراسان

انتهای پیام//م.م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محدودیت های کرونایی آموزش و پرورش سال تحصیلی بازگشایی مدارس آموزش و پرورش آموزش حضوری دانش آموزان دانش آموز کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۰۶۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل

ایسنا/زنجان مدیرکل آموزش‌وپرورش استان زنجان گفت: استان زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل رتبه اول کشوری را دارد.

علی اسماعیلی امروز (سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه) در نشست خبری به مناسبت روز معلم با اشاره به اینکه بیش از ۱۴ هزار همکار در حوزه تعلیم و تربیت آموزش‌وپرورش استان زنجان فعال هستند، اظهار کرد: در سال‌تحصیلی جاری بیش از ۲۲۷ هزار دانش‌آموز از پیش‌دبستانی تا پایه دوازدهم در استان زنجان مشغول به تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه وقتی به معلمان به عنوان یک گروه مرجع نگاه شود به جایگاه تعلیم و تربیت نیز احترام گذاشته می‌شود، افزود: معلمان مسئولیت خطیر و سنگین انسان‌سازی را برعهده دارند و دانش‌آموزان به مثابه امانت در نزد آنان هستند.

او با اشاره به اینکه سال گذشته ۲۱۸ کلاس درس را اداره نوسازی در استان تحویل داده است که آمار بی‌سابقه‌ای طی سالیان متمادی است، ادامه داد: برخی مدارس قدیمی و نیازمند به تخریب و بازسازی در استان وجود دارد که این موضوع دلایل خاص خود را دارد، درحالی‌که در سال‌های گذشته اعتبارات خوبی برای تخریب مدارس نامناسب و بازسازی و بهینه‌سازی فضای آنها اختصاص یافت اما در عمل این اعتبارات محقق نشد.

اسماعیلی با اشاره به جذب ۱۴۰ نفر در رشته‌های فنی و حرفه‌ای برای سال‌جاری، ابراز کرد: با قانون رتبه‌بندی تعداد مقاضیان برای ورود به آموزش‌وپرورش از دستگاه‌های دیگر افزایش یافته است. در این راستا ۱۰۰ نفر تقاضای خود را در این زمینه ثبت کرده‌اند که البته بر اساس مدرک تحصیلی و جدول شغلی موارد بررسی می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه هم اکنون مدارس کانکسی بالای ۱۰ نفر در استان وجود ندارد، تاکید کرد: هیچ مدرسه‌ای را به حال خود رها نکرده‌ایم و ۸ ملک شهری برای مولدسازی در قالب تهاتر و فروش و ‌... معرفی شده و منتظر ابلاغ از طرف تهران هستیم.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان زنجان با بیان اینکه تعداد ورودی و خروجی نیروهای آموزش‌وپرورش به طور مدوام در حال تغییر است، افزود: امسال ردیف اختصاص داده برای استان زنجان مطابق خروج و بازنشستگی و احصای نیاز ۱۴۰۰ نفر است که از این تعداد اصولا ۷۶ درصد ردیف‌ها پر می‌شود.

اسماعیلی با بیان اینکه در اوایل سال ورود مدارس شبانه‌روزی ۷۰ درصدی شهری و ۳۰ درصد روستایی بود، تصریح کرد: اینجا مسئله عدالت آموزشی مطرح است، امسال در نظر داریم ۶۰ درصد دانش‌آموزان مدارس نمونه دولتی شبانه‌روزی از قشر روستایی باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان
  • فرسودگی۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت شروع می شود
  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان
  • معلمان در دیدار با رئیس‌جمهور از کدام مشکلات گفتند؟
  • آموزش ایمنی ترافیک به ۴ هزار و ۶۰۰ دانش‌آموز مدارس حاشیه راه‌های آذربایجان‌غربی
  • نواخته شدن زنگ سپاس در مدارس گیلان
  • رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل
  • تحویل ۱۰ هزار کلاس درس در سال ۱۴۰۳ در صورت تزریق بودجه
  • کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم